Dezurni stomatolog – Beograd

Temperatura, zubobolja, sve to obicno marfijevski pocinje subotom pred kraj radnog vremena…. Srecom (ako se to uopste moze tako klasifikovati), sve to je spopalo Matorog a ne mene! Ja bih, momentalno, zavrsila u UC u Opstoj bolnici…. On, sa druge strane, je prvo resio da trpi bol i mantra “sad ce ponedeljak, sad ce ponedeljak!” Kako to, ocekivano, nije urodilo plodom, krenula je agonicna potraga za dezurnim lekarima kako bi se preziveo taj jedan jedini neradni dan u Srba. I da pogadjate – u Bgd ne postoji dezurni stomatolog, drzavni! Tj. mozda i postoji, ali ga mi nismo iskopali…..

Na “gugletu” na nekoliko mesta stoji info da DZ Vracar ima dezurnu ambulantu u Knjeginje Zorke. U realnom vremenu na toj istoj ambulanti stoji katanac i zvonce na koje niko ne otvara….niti se na tlf javljaju…. Na vratima uredno okaceno obavestenje da dezurna sluzba nece raditi  i 30. i 31/07. Sto nije danas!!!

Odatle pravac Mazestik! Stari, verni Mazestik, koji smo svi obisli najmanje dva-tri put, cak i devedesetih kad je bilo opste rasulo…..Naravno, sada i tamo ista prica….. kljuc u bravi…..ovaj put i bez obavestenja.

Par nama poznatih privatnih stomatologa smo konsultovali, naravno, niko od njih ni u privatnoj praksi ne radi vikendom….kazu “e, imate dezurnog u Ivana Milutinovica”. A to mu dodje ona Knjeginja Zorka od malopre…..

Pozvah konacno privatnika koji dezura vikendom, slucajno pronadjenog preko neta. Covek lepo odgovorio na prvi poziv, saslusao, dogovorio pregled u najskorijem roku – pola sata – koliko mu treba da stigne do ordinacije. Ispostavi se i usput da je to muz moje drugarice iz srednje skole, pa sam se i lepo obradovala…. ko zna, mozda krenemo i porodicno tamo, lepo je kad covek zna da na nekoga moze da se osloni 24/7 🙂

Doduse, ostali su nam nekontaktirani oni silni Ristici, Belmedici i slicni giganti…. Nekako i kod lekara radije biram male, privatne prakse…. Ko sto i dalje vise volim lokalne bakalnice gde mi se kasirka osmehne, nego megamarkete…. Jos jedan glas za lagani zaokret ka periferiji… Svakim danom sam sve sigurnija 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s