Retrospektiva jednog Pileta

Evo nas konacno, posle osam meseci, glumimo normalu. Tacnije, sve je isto kao prosle jeseni, samo mnoooogooooo, mnooooogooooo usporenije. Krecemo ponovo tamo gde smo stali, uspostavljamo nove/stare dnevne rituale, opet se budimo u cik zore da Zapca ispratimo u skolu, Matorog na posao a nas dvoje da se jos malcice mazuljkimo i njuskamo u dnevnoj sobi.

Jos su nam tu i Bakana i siterka, sto me svakako podseti na to da jos nisam zdrava (koliko bih volela) i da moram da usporim i delegiram. Uh, delegiranje….. to mi posebno tesko pada, sve bih nesto ja to sama i po svome, a realno ne mogu, bar ne jos uvek.

Pile je znacajno napredovao u odnosu na proslu godinu, ali i dalje nije tamo gde bih ja volela da jeste…. i svakako nije tamo gde je potrebno da bi krenuo u vrtic (u koji je od pre 5 dana i zvanicno prebacen!!!) Za sada trtlja papagajski naucene pesmice (neverovatnu kolicinu istih, zapravo), zna da broji do ko-zna-kod-dvocifrenog, sa posebnim specijalitetom: “osamdeset-nula”, posledica prebrojavanja parking mesta na Bulevaru; raspoznaje sve boje, clanove porodice, vecinu oblika, delova tela, zivotinje divlje i domace i SVU HRANU!!! 😀 Ono sto jos mora da se vezba je odgovaranje na pitanja sa DA ili NE, jer i dalje odgovara pitanjem (“Da li zelis sok?” – “Zelis sok!”), mada zna ono najosnovnije – da kaze kako se zove, koliko ima godina, gde stanuje, kako mu se zovu mama, tata, bata, baka, itd.

Ono gde se vidi da malo kaska je i dalje fina motorika: ne jede sam, ne oblaci/svlaci sam niti jedan deo odece/obuce, ne crta/ne boji…. i ne ide na nosu/adapter, zapravo, jos uvek nema nikakav odnos prema barici kad je napravi….. iako teorijski sve zna gde i sta treba da radi a Miska Piska zna od reci do reci…..

Ove nedelje se lagano zagrevamo za prvu oblast, boje, koje, kao sto rekoh, zna ali cemo ih taman koristiti kao uvodnu temu za neke aktivnosti koje ukljucuju mnogo vise koriscenja ruku, prstica…..

….. Polecemo…..

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s