Preopterecenje sistema

Postoji cuvena prica, od pre, bogami, 15 godina, kad je moja ex-svekrva izbelela moju fabricki golubije plavu majicu. Ne slucajno, vec iz najiskrenijeg ubedjenja da sam divnu belu potkosulju ubacila u masinu zajedno sa crnim vesom i upropastila je. Na stranu to sto je sate i dane potrosila vadeci dusu nesrecnom golubije plavom koncu, ali, ja sam onako klinacki, dvadesetpetogodisnje, bila prenerazena: kako li je samo mogla i da pomisli da sam ja ikako pobrkala ves!!!!

Vreme sadasnje:

…. gledam poslednjih 10 minuta u bubanj masine kako obrce nesrecne gace, peskire i crne carape i dve majice, a sve polako poprima sivkasti ton na +80… Kako li se to meni dogodilo???

Paaa, nisam se zapitala, ni jedne sekunde…. Ne znam ni da li je trebalo da se zapitam, al znam da moje mozdane vijuge nisu kakve su bile….

…..od silne hemije koju isprimah u poslednjih 9 meseci, a od koje sigurno nije stradala samo ova nesrecna kosa koja nikako da krene da bujno raste (a svi me ubedjuju da ce sad da grune, onako, junacki, gusto i jako ….. sto se vec da videti u zoni nogu, a da nije bilo trazeno, niti prizeljkivano, marfijevski……), vec i dokazano imam problem sa koncentracijom i manjkom paznje…….

(……a tek sto reci zaboravljam…. opet prica iz proslosti: moj tata je u nekim godinama krenuo da izgovara prvo sto mu padne na pamet kad ne moze neke reci da se seti, a posto je to iziskivalo ozbiljno vojno desifrovanje izrecenih recenica, ubedile smo ga da izgovori “jagodica” svaki put kad zapne, bar da ne moramo da pogadjamo gde je “nepoznata” 😀 ja jos nisam dosla do “jagodica” faze, ali sam krenula da opisno objasnjavam predmete i pojave…..)

…..od ubitacne kombinacije trogodisnjaka (“mamiceeeeee, mamiceeeeeee, mamaaaaaaaaaa, majkaaaaaaa, majkiceeeeeee……..aiiiiaiiiiaiiiii” dok me usput zapisava ko drvo, deseti dan odvikavanja od pelena, i odbija da ide na spavanje, bilo kad) i pubertetlije (“……akldhiausyd iausdiaush……….”, ne govori, actually, samo nesto promrmlja kad je pitan, ali ga je neophodno neprekidno terati na nesto – da se probudi, da ustane, da se obuce, da ostavi telefon, da namesti krevet, pospremi sobu, doruckuje, opere zube, sedne da uci, da se preslisa, baci djubre, iscupa punjac iz zida, ode u prodavnicu, odnese smrdljive patike na terasu kad ih izuje, da se istusira, da konacno udje u kadu jer vec je unutra pola sata a ni muva se ne cuje, da izadje vise iz kade i ostavi i nama malo vode, da pokupi vodu sa poda toaleta posle tusiranja, da pogleda za sobom kad izadje iz kupatila, da iskljuci tus kako se ne bih istusirala po glavi kad otvorim cesmu na kadi, da ruca, da se spremi za skolu, da krene u skolu, pa da l je sve poneo – telefon, kljuceve, mozak…..)…..

…..od besmislene zelje da sve frontove pokrijem – vec imam i dnevni raspored kad/sta/gde/kako cistim/spremam/organizujem , plan obroka za narednu nedelju, popisane decije obaveze, listu zelja za zavrsetak radova na Skadru, plan proslave decijih rodjendana u narednom kvartalu, plan za slavu, novu godinu, spisak stvari koje treba baciji i/ili (do)kupiti ……

….od viska stvari koje imamo po stanu…. pa dok krenem da rasklonim, pospremim i vratim na mesto, ma nemam pojma je l sam posla il sam dosla…. i sve nekako u krug…..tu se sad vec ozboljno bavim raskrcivanjem i bacanjem (ja sam ona manje sentimentalna, al zivim sa ozbiljnim hrckom (Matori) i kostovecrekoh neurednim tinejdzerom…..

Nego, sve sam ja to lepo isplanirala sta cu i kako cu, samo nikako da isplaniram i odmaranje dok se ne vratim na radnu temperaturu 🙂 A do tada ce da imaju sivi donji ves, sta da im radim….. Nek trpe, il nek sami do’vate ves u ruke.

Peglu sam im, po savetu lekara, odavno prepustila, pa sad ta ves-planina raste li raste…..

A ja, bar to, uspesno ignorisem…..

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s