Naopaka nedelja

Dodju tako dani….ono, kad ništa ne ide kako valja i po planu…. A ti se još, plus, vučeš ko prebijena mačka, oči jedva držiš otvorene, ruke i noge te ne slušaju, mozak je u nekoj paralelnoj dimenziji…..A napolju je, pride, nenormalnih +13 (feels like 16!) u novembru!!!!

E, takva je ova naša nedelja…..

Počela je odjavljivanjem Piletovog rodjendana! Velike TRI godine!!!! Ume da kaže, ne ume još da pokaže prstićima… Kad smo kod prstića, ne ume ni da ukrade šlag sa torte 😀 Od ostalih utisaka sa rodjendana: Piletu ne prija gužva niti da je u centru pažnje kad su tu ne-baš-mnogo-poznati gosti; veoma rado je prepustio svetla pozornice ženskim gošćama, čak i mladjim od njega samog. Još nije usavršio duvanje svećica, ali smo ukrali ideju sa neta i poslužili se slamčicama, ogroooomnaaaaa olakšica. Ono gde se usavršio je “krađa” ostataka torte sa tanjira…..bilo čijeg…… 😀

….. Sve u svemu, bilo je super, al je samo vreme baš brzo protrčalo.

Kao svaka spremna domaćica, morala sam da pripremim bar tortu…. i nesto slano…. i koju salatu….. Ipak, zaboravila sam da iznesem deo spremljene klope! I potpuno zaboravila da bi neko možda želeo i kafu….

Zatim sam u narednih par dana zaboravila da Žapcu spremim sendviče za ekskurziju i osušim “najbitniji duks”, da odgovorim na neke bitne mailove, da baki odnesem višak hleba od rođendana, da pronađem Piletovu štednu knjižicu, da izvadim staklenu pivsku flašu iz zamrzivača na vreme (tehnički, ovo je Matori zaboravio :D) tako da sad imamo pola fioke leda sa ukusom piva …..

Ipak, najveću zanimaciju ove nedelje priredilo nam je Pile:

– regresira sa piškanjcijom/kakanjcijom!!!!

….piška u krevet noću, preko dana po foteljama, po sebi, po podu, pravi barice na sve strane…. I dva veoma obimna br2 je obavio u gaće (toliko da sam nakon rešavanja havarije morala i ja da užickam garderobu kod drugarice na slavi, kako bih mogla da izađem međ ljude)….

Izguglah da nije usamljeni slučaj, da dosta klinaca njegovog uzrasta ubrzo posle odvikavanja od pelena krenu po starom….neki od stresa od neke nove situacije (polaska u vrtić, nove bebe, odvajanja od jednog od roditelja, …..), neki od prehlada, urinarnih infekcija, pojedina deca tako iskazuju bes ili nezadovoljstvo, neki čak i bez razloga…..

Kod Pileta je ovo počelo sredinom nedelje. Samo još da smislimo da l zbog gužve ovih dana (rodjendani, slave, dolasci, odlasci…) ili je previše šetao bos….. Il je u ljutko fazi…..

Nadam se da će ga brzo proći ova faza, sve nam je mokro, dve žice za sušenje nisu dovoljne….i da će bar ovo novembarsko proleće da potraje dovoljno dugo, dok se ne vratimo na utabanu (i suvu) stazu!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s