Hemoterapija ciklus 1

“Tužna pesma na sto načina svetom putuje,

stara slika našeg vremena još uvek tuguje,

a kišna jutra opet počinju

otkad sam otišla

smejem se, a suze naviru

kurva sudbina!”

                                                                       (Neverne Bebe)

“HDMTX” protokol – dan 3

Tačnije High-dose Methotrexate…. to je sad novi citostatik koji primam, od ovog ciklusa, koji bi trebalo da eliminise gada koji se uvukao u kičmu, šćepao mi nervne repiće i ne da mi da hodam, ni mrdam…..

Malo je da kažem da sam se odsekla! Prošle godine prvih 40 dana nisam znala šta me je uopšte snašlo. Pa dok sam se okrenula već sam bila u nekom vojničkom ritmu i gazila strojevim korakom. I onda, kad sam bila na ivici pucanja, izdržala još malo (jedva, na jedvite jade, uz opasno cviljenje i kukanje) i otišla kući,,,,,, da udahnem vazduh…..vidim decu…..povratim se….

I bilo je lakse, mnogoooo lakse! Vratih se preporođena. Ni dr nisu verovali koliko mi je prijalo! A od tada, sve je nekako, sada sa bajkovitim pogledom na prošlost, bila boza. Bila sam kod kuće, smenjivali su se dobri i loši dani, odlazila sam na 5 dana nazad u kazamat da odradim svoje i vraćala se u realan i moj život.

I verovala sam da je to – to! Još 4 puta, još 3 puta, još 2, još 1……gotovo!!!!!!!!!

Sloboda!

Zdravlje!

 

OK, možda ne zauvek (naravno da ne postoji garancija na to), ali  ono, par godina, meseci, plus minus, pa onda možemo da pregovaramo…….

Ah, kakva prevara…… kakva greška u šesnaestercu…… kakav udarac ispod pojasa, ma nisam stigla ni da udahnem 2018!!!!!

Sad je sve mnogo teže. Ne znam šta mislim. Ne znam kome verujem! NI lekarima, ni sebi, ni sudbini….. Ljutim se na sve, a u sve bih da položim nadu.

Želim da živim, želim da se vratim svojoj deci.

Ponavljam sebi da koliko god da me drže ovaj put ovde, to će se završiti u jednom momentu, izaći ću….makar na par dana……da udahnem važduh, pomazim decu, povratim snagu….. pokažem im kakav sam vojnik!

Terapije su ovaj put na dve nedelje…..Znači, sve je brže, sve je više “instant”……

Rekoše da će biti dve vezano pa kontrolni magnet da vidimo gde smo i kako smo….. i da će ih ukupno biti, hm, pa….ko zna….. 5? 7? 8? I da će uspeti da “udenu” i odlazak kući u tih 14 dana, samo ne u te prve dve…….

Evo…..videćemo……sve ćemo videti…… Za sada, ja na hematologiji, I sprat odeljenje III…. Čekam daj dvajes’i’neki mart da me “evaluiraju”…..pa da idemo dalje odatle…….

I brojim……

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s